Karriär och ledarskapsutveckling

När vi är mitt i karriären och vardagen rullar på är det lätt att vi missar att ta hand om oss själva. Vi behöver löpande se över och underhålla den personliga utvecklingen både i yrkeslivet och privat. När det väl inträffar händelser som stör den invanda och bekväma tillvaron är det bra att till viss del vara förberedd. Det är då en fördel att ha skapat relationsbyggande kontakter och ett nätverk för egen personlig utveckling.

Mentorskap/Personlig coachning

Hur tar jag nästa steg i karriären, vill jag, kan jag? Det är frågor som dyker upp när jag arbetat några år och funderar på att byta arbetsuppgifter eller arbetsgivare. Mina långsiktiga mål är kanske att bli chef över chefer, bli VD? Då kan det behövas en mentor över en längre period för att stegvis utveckla färdigheter. Det kan i nuet vara att få nya utmanande arbetsuppgifter vilket innebär att jag under en kortare period behöver coaching för att nå mina mål.

”Coaching är att frigöra en persons potential för att maximera dennes prestation. Det är att hjälpa dem att lära, hellre än att lära dem.” (John Whitmore)

 

Vill ni veta mer kontakta Christer B. Andersson